Asiakastarinat

Sadat tiimit ovat osallistuneet SmoothTeam-simulaatioihin. Alla asiakkaiden kertomuksia saavutetuista hyödyistä.

SmoothTeam-simulaatio auttoi vähentämään tuotannon siiloutumista

Loistava porukkamme työskentelee Lempäälässä sulateliiman valmistuksessa sekä laasti- ja tasoitetehtaalla. Eri vuorot eivät ole nähneet toisiaan juuri lainkaan korona-aikana, kun olemme toimineet eriytettyinä. On tapahtunut vuorojen välistä siiloutumista, jota vähentämään hyödynsimme SmoothTeam-simulaatiota. Simulaation aikana tuli paljon spontaania toisten kehumista, esimerkiksi: ”valitsin sinut parhaaksi esiintyjäksi, koska olet niin iloinen”. Mieleen jäi myös toteamus ”jos voisin valita omaan firmaani työntekijät, ottaisin kaikki tästä tiimistä töihin”. Tällaisia kehuja ja kiitoksia ei normaalisti niin paljon kuule tuotannossa. Yksi tärkeä havainto oli, että kaikki tiimistä kokivat konfliktien käsittelyn itselleen epämieluisaksi tai vieraaksi aiheeksi. Tämä on arvokas asia tiedostaa, ja nyt me esihenkilöinä osaamme tarjota tukea tässä asiassa. Emme näe tilannetta, jossa SmoothTeam ei toimisi. Simulaatiot toimivat varmasti hyvin organisaation eri tasoilla ja erilaisissa ympäristöissä. Aiomme itse käyttää palvelua myös jatkossakin tuotannon tiimeillämme.  Lue koko tarina!

Joni Leppänen
Työnjohtaja, Kiilto

Joonas Kupiainen
Valmistuspäällikkö, Kiilto

On vaikea kuvitella, miten muuten olisimme saaneet samat oivallukset näin lyhyessä ajassa

Meille on ensisijaisen tärkeää, että organisaatiossa kaikki tuntevat toisensa, tietävät toistensa vahvuudet ja roolit, ja osaavat hyödyntää tätä. Pienessä ja vauhdilla kasvavassa tiimissä täytyy olla vahva luottamuksen taso, jotta jokainen pystyy osallistumaan täysillä ja avoimesti yhteiseen tavoitteeseen. Simulaatio repäisi meidät irti työkontekstista ja inhimillisti: hetkeen ei oltu työkavereita vaan matkakumppaneita Oktoberfestillä. Leikkisyys ja pelillisyys auttoivat, ja pääsimme henkisesti rennolle tasolle, jossa pystyimme toimimaan intuitiolla ilman työroolia. Kaiken kaikkiaan simulaatio oli piristävä kokemus, joka imaisi mukaansa ja antoi ajatuksia, joita pohdimme ja työstämme edelleen. Voin lämpimästi suositella SmoothTeamia kaikille yhteisöille, joilla on kunnianhimoa kehittyä tehotiimiksi.  Lue koko tarina!

Elisa Kitunen

Country Manager, EEX Oy

Simulaation jälkeen ensimmäinen sanani oli WAU!

Ruotsalainen kumppaniyrityksemme LOVAK mainitsi minulle, että he olivat ottaneet Ruotsissa käyttöön mielenkiintoisen Suomessa kehitetyn tiiminkehityspalvelun ja kehottivat meitäkin tutustumaan siihen. Vaikka olen innostunut kaikesta uudesta ja innovatiivisesta, eivät odotukseni olleet korkealla. Harvat uudet palvelut ovat tehneet vaikutusta. SmoothTeam-simulaatioon osallistumisen jälkeen ensimmäinen sanani oli: WAU! Olin todella vaikuttunut. Simulaatio loi mahtavan flown, sen rakenne on todella hyvin mietitty, ja se aidosti auttaa tiimejä ja organisaatioita toimimaan paremmin. Tarinoita hyödyntävät simulaatiot ovat nerokas idea. COVID-19 on kuormittanut ihmisiä valtavasti ja vihdoinkin on tarjolla palvelu, joka pystyy auttamaan myös etätiimejä toimimaan huomattavasti paremmin. Pidän SmoothTeamia uuden työkulttuurin läpimurtona. Lue koko tarina!

Paul Choi

Perustaja, Paul&Mark

Simulaatiossa pääsimme pohtimaan yhtä urheilun ydinkysymystä – mitä vaaditaan joukkueelta, jotta yksilö voi antaa parhaansa?

Pelasimme SmoothTeam-simulaation juuri ennen isoa turnausta ja se oli hyvä setti. Tehtävät ja kysymykset olivat monipuolisia ja hyvin mietittyjä, ja kokonaisuus toimi sujuvasti. Simulaatio avasi kommunikaatioväyliä ja saatiin keskustelua auki ja käytyä erinäisiä juttuja läpi. Keskusteluissa pohdittiin tiimimme identiteettiä: millainen tiimi olemme ja mitkä asiat ovat meille tärkeitä. Valmentajana itsellenikin tuli muistutuksena monia eri asioita. Simulaatio auttoi ymmärtämään, miten muiden ajatukset kulkevat ja mitä on siellä taustalla, millaisena koet joukkuekaverit. Suosittelen SmoothTeamia ihan kaikille joukkueille ja tiimeille. Vaikka tuntuisi, että menee tosi hyvin, on aina hyödyllistä käyttää pari tuntia asioiden läpikäymiseen. Uusille joukkueille simulaatiot voivat avata näkökulmia, tuoda uusia juttuja ja antaa suuntaa. Vanhemmille joukkueille ne ovat hyvä työkalu keskustella joukkueen vahvuuksista, toiminnasta ja tilanteista.  Lue koko tarina!

Eetu "sAw" Saha

Valmentaja, CS:GO, ENCE Sports

SmoothTeam-simulaatio mahdollisti avoimen ja aidon keskustelun koko tiimin kesken

SmoothTeamin monipuolisesta tarjonnasta löysimme tilanteeseemme sopivan simulaation. Simulaatio oli pelillistetty, mikä teki harjoituksesta entistä mielenkiintoisemman ja tehokkaamman. Simulaatio mahdollisti avoimen ja aidon keskustelun koko tiimin kesken. Käytimme simulaation kulusta vastaamaan ulkopuolista fasilitaattoria, jotta jokainen meistä pystyi uppoutumaan keskusteluihin. Kommunikointi fasilitaattorin kanssa oli sujuvaa koko prosessin ajan ja fasilitaattori oli aidosti kiinnostunut organisaatiostamme. Tiiminä opimme tunnistamaan toisiamme yhdistäviä vahvuuksia sekä ymmärtämään, mitkä tehtävät ovat kenellekin mukavuusalueen ulkopuolella. Harjoitus herätti ymmärrystä ihmisten erilaisuudesta ja miten tärkeää on ottaa muutkin huomioon.  Lue koko tarina!

Pekka Mäki-Kuutti

Head of Marketing, Granite Devices

Pääsimme keskusteluissa joukkuekemian tasolle

SmoothTeam-simulaatio oli todella hyvä lähtölaukaus joukkueen kemian kehittymiselle. Olen itse ollut monta kertaa mukana tekemässä erilaisia testejä, joiden tarkoitus on ollut auttaa ymmärtämään joukkuekavereita. Niissä ei ole koskaan päästy samaan – pääsimme keskusteluissa joukkuekemian tasolle. Vaikka menimme mukavuusalueidemme ulkopuolelle, kukaan ei kuitenkaan kokenut oloaan epämukavaksi. Uusi toki jännittää aina, mutta kukaan ei jälkikäteenkään ole sanonut, että tilaisuus olisi ollut ahdistava. Simulaatio ei pakottanut, vaan ennemminkin houkutteli siihen, että jokaisen oli avattava suunsa ja kerrottava tuntemuksistaan. Tämä oli erityistä simulaatiossa, tällaisiin keskusteluihin ei ole helppo päästä. Voin kokemukseni perusteella suositella simulaatiota monenlaisille tiimeille ja erityisesti sellaiselle, joka viettää yhdessä paljon aikaa.  Lue koko tarina!

Antero Lehto

Kapteeni, BC Nokia

Simulaatio antoi esihenkilölle ymmärrystä tiimistä ja apua johtamiseen

Meillä on ollut tutustumiselle varsin rajalliset mahdollisuudet. Kun tulee uusia työntekijöitä ja esihenkilöt vaihtuvat, tiimi muodostuu aina uudelleen. SmoothTeamin konsepti kuulosti tosi kivalta ja mielenkiintoiselta. Simulaatiossa tiimin kehittämistä ei ole toteutettu tosikkomaisesti eikä perinteisesti. Jo valmistautuminen oli mukavaa ja tulimme heti tosi hyvälle tuulelle kun tilaisuus alkoi. Simulaatio opetti myös esihenkilönä näkemään, mitkä asiat kannattaa pitää mielessä, kun johtaa tätä ryhmää. SmoothTeam-simulaatio sopii ihan mihin tahansa, kunhan on tiimi, joka toimii yhdessä. Voin suositella myös globaaleille organisaatioille.  Lue koko tarina!

Kirsi-Marja Ura

SVP HR, Brand & Communications, Sustainability, Ensto

SmoothTeam-simulaatiossa parasta olivat tiimiläisten välittömät ja aidot reaktiot sekä kannustus

Liiketoimintamme on melko uusi ja koko tiimi on täysin uusi. Tiimimme tekee keskenään varsin vähän töitä, koska jokaisella on omat vastuualueensa. Olemme kuitenkin yhtenäisiä ja olemme alkaneet luoda tapoja, joilla saamme tiimin sisällä käytettyä toistemme osaamista hyväksi. Simulaatio oli erinomainen kokemus siksikin, että siinä ei ollut erillisiä tehtäviä eri tiimiläisille, vaan teimme koko matkan yhdessä. Tämä toimi hyvin, ja esihenkilönä oli hieno katsoa, kun koko tiimi oli mukana. Kysymykset koskivat kaikkia ja kaikki osallistuivat – ei ollut ketään, joka olisi jäänyt sivuun. Simulaatiossa parasta olivat tiimiläisten välittömät ja aidot reaktiot. Kun näimme tiimin jäsenten vastauksia, nousi reaktioita sekä vilpittömiä kysymyksiä ja näkemyksiä, joista keskustelimme. Fiilikset olivat korkealla, hymyiltiin ja naurettiin! Lue koko tarina!

Arton Ibrahimi

Head of Solutions Management, Kiilto

SmoothTeam-simulaatio tukee yhteistyötä, motivaatiota ja innostusta

Simulaatioomme osallistui hyvinkin kokeneita valmentajia. Siksi valitsimme Ajattelun vinoumat -simulaation, koska tämä ryhmä kaipasi ajattelun haastamista ja valmentajina muut aiheet olivat meille jo tutumpia. Simulaation aikana tuli useita yllätyksiä, kun joku oli arvioinut heikoksi puolekseen asian, joita toiset olivat nähneet hänen vahvuutenaan. Toisena esimerkkinä huomasimme, että on asioita, joiden kuvittelin olevan paremmin kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Pääsimme hyviin keskusteluihin, ja simulaation aikana toteutus videoneuvottelun välityksellä ei haitannut tätä yhtään. Lue koko tarina!

Jarmo Annala

Netvisor Product Line Manager, Visma Solutions Oy

SmoothTeam avasi myös vaikeita keskustelunaiheita

Työkaluna SmoothTeam on selkeä ja sitä pystyy hyvin käyttämään vähemmänkin kokenut. Simulaatio sai aikaan hyvää keskustelua myös sellaisessa porukassa, jota on välillä vaikeampi saada ääneen. Saimme vaivattomasti avattua erityisesti vaikeita asioita jatkokeskustelun aiheeksi. SmoothTeam ohjaa mietityllä tavalla suoraan sopiviin keskusteluihin ja myös siirtymään eteenpäin. Simulaatio myös rajasi keskustelua sopivasti ja ohjasi sitä tarpeellisiin aiheisiin. Suosittelen SmoothTeamia ihan jokaiselle tiimille. Lue koko tarina!

Juho Uutela

Product Owner ja esihenkilö, Visma Enterprise Oy

Suosittelen SmoothTeamia kaikille, jotka tekevät tiimityötä

SmoothTeamin työkalu tukee mainiosti tilaisuuden etenemistä, mutta ei ota pääroolia. Pääosassa on ihmisten välinen keskustelu. Simulaatiot ohjaavat kiinnittämään enemmän huomiota siihen, että olemme kaikki yksilöitä. Tämä muuttaa oikeasti työskentelyä ja antaa tukea päivittäiseen tekemiseen. Suosittelen SmoothTeamia lämpimästi kaikille, jotka tekevät tiimityötä. Lue koko tarina!

Veli-Pekka Eloranta

Agile coach, Vincit Oyj

SmoothTeam osallisti myös epäilijät

Valitsin SmoothTeamin kollegan suosituksesta. Minusta lähestymistapa kuulosti mielenkiintoiselta: se on samalla leikkisä ja hyödyllinen auttaen tiimiä löytämään keinoja toimimaan vielä paremmin. Jotkut tiimimme jäsenistä suhtautuvat hyvin skeptisesti tiimitapahtumiin – ”miten voimme käyttää tuntikausia peliin?!” Onneksi simulaatio onnistui saamaan kaikki mukaan. Se ei ollut pelkästään hauskaa, vaan myös käytännön harjoittelua ja kehittymistä meille tiiminä. Kaikki kommentoivat jälkikäteen, että simulaatio oli hyödyllinen ja nautinnollinen. SmoothTeam on mahtava kansainvälisille tiimeille! Se toimii myös uusille tiimeille sekä tilanteessa, joissa uusia jäseniä on liittynyt jo olemassa olevaan tiimiin. Lue koko tarina!

Svea Paju

Markkinointipäällikkö, Brands, Tikkurila Oyj

Simulaatio oli yksi luontevimmista etäkokouksista joihin olen osallistunut

Esimieheni oli kuullut SmoothTeamista ja kehotti minua kokeilemaan. Palvelu vaikuttikin heti kiinnostavalta; se ei ole liian vakavahenkinen mutta ei mikään leikkikään. SmoothTeam toimikin mainiosti uusien tiimiläisten sisäänajossa. Tiimissä on myös ihmisiä, jotka on tehneet 30 vuotta töitä yhdessä. Hekin kokivat että oppivat uusia asioita toisistaan. Simulaatio oli yksi luontevimmista etäkokouksista, joihin olen osallistunut. Kaikki pitivät auki videon ja mikrofonin, ja keskustelu rullasi hyvin. Ei ollut perinteisiä etäkokouksen tunnelmaa heikentäviä tekijöitä. SmoothTeam sopii mainiosti uusille ja vanhoille tiimeille. Seuraavaksi aion hyödyntää sitä uuden projektitiimin tutustuttamiseen. Lue koko tarina!

Simo Kuutti

Suunnittelupäällikkö, Sandvik

SmoothTeam liitti globaalin tiimimme yhteen

SmoothTeam auttoi tiimiä keksimään yhdessä uusia ratkaisuja parantamaan yhteistä toimintatapaamme. Sitoutuminen on näin paljon parempaa. Kyse ei ole vain ratkaisuista, vaan myös siitä, että meillä oli mahdollisuus keksiä ne yhdessä. Simulaatio antoi myös minulle johtajana pohjaa, jotta pystyn jatkamaan tiimin rakentamista eteenpäin. Tiimi voi käydä erilaisia keskusteluja monin tavoin, mutta SmoothTeam oli hauska tapa, josta me kaikki nautimme. Vakavan aiheen tekeminen hauskaksi auttoi myös keskustelua. Odotamme jo keskustelujen jatkamista simulaation jälkeen. Simulaatio oli selvästi viikon kohokohta. Tiimin jäsenet ovat jatkaneet saamiemme ideoiden päälle kehittämistä. Simulaatio herätti tiimissä uuden yhteyden ja sitoutumisen toisiinsa. Lue koko tarina!

Filip Nyman

Process Portfolio Manager

Simulaatio toimi ryhmäytymisessä paremmin kuin uskalsimme toivoakaan

Meillä asiakasprojekteja tehdään hyvin vaihtelevissa tiimeissä, mutta toisaalta olemme liiketoiminnoissa tiimiyttäneet ihmisiä pysyvämmin. Nyt pelanneen Solutions-tiimin jäsenet työskentelevät usein eri projekteissa, eikä päivittäistä ryhmäytymistä tämän vuoksi tule. Erityisesti näin etätyön aikana on haaste, että saadaan pidettyä yllä yhteishenkeä ja luotua kohtaamisia. Simulaatio oli hauska keino tuoda ihmisiä yhteen ja kuvitteelliseen yhteiseen matkaan pystyi hyvin eläytymään! Voin suositella simulaatiota hyvin laajasti, myös juuri vastaavanlaisille tiimeille kuin meillä on, eli ei ole välttämätöntä olla tiiviisti yhdessä. Monien mielikuvien romuttuminen on aina herättelevää ja auttaa ymmärtämään toistemme toimintatapoja. Lue koko tarina!

Annika Turunen

HR Manager, Nordic Healthcare Group

SmoothTeam auttaa kertomaan sen, mitä ihmiset oikeasti ajattelevat

Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että myös etäaikana ihmisillä on mahdollisuus tutustua ja pitää yhteyttä tiimi- ja työkavereihin. Etäily kuitenkin näkyy etenkin tiimityössä. Tähän kohtaan tuntui siis oikein luontevalta hypätä SmoothTeamin simulaatioiden maailmaan. Simulaatiot saavat myös ne ihmiset puhumaan, jotka eivät normaalisti välttämättä avaudu. Keskusteluissa voidaan päästä myös todella syvälle ja jo pitkään toistensa kanssa työskennelleet ovat oppineet toisistaan paljon uutta. Minäkin hämmästyn joka kerta simulaatioita vetäessäni! Lue koko tarina!

Satu Niinimäki

Hyvinvointi- ja valkkuhommat, Integrata

SmoothTeamin avulla ihmiset kertoivat avoimesti ajatuksiaan

Olen todella iloinen siitä, että simulaatio sai erilaiset osallistujat puhumaan avoimesti ja tasapuolisesti. Simulaatio ohjasi kaikki osallistumaan, se hyvällä tavalla pakottaa tasa-arvoiseen osallistumiseen. Monissa muissa menetelmissä onnistuminen on paljon kiinni siitä, mitä kukin nostaa esiin tai jääkö taustalle. SmoothTeam rohkaisi jokaisen kertomaan avoimesti omista ajatuksistaan. Simulaation avulla kävimme todella avoimesti läpi osallistujien mieltymyksiä ja vahvuuksia sekä myös asioita, joita kukaan ei koe omakseen. Huomasimme, ettei meidän pidä ajatella ihmisiä liian kapeissa rooleissa kuten lakimiehinä tai ekonomisteina, vaan löytää yksilöllisiä rooleja. Ne ovat ihmisille innostavampia ja mielekkäämpiä kuin valmiit laatikot. Lue koko tarina!

Sanna Hughes

Toiminnanjohtaja, Suomen vuokranantajat

SmoothTeam antoi meille ihan uuden näkökulman

Softaprojektien tiimityöskentelyssä on monta näkökulmaa: teknologinen perspektiivi, prosessit sekä ihmiset ja kommunikaatiopuoli. SmoothTeam auttaa parantamaan viimeksi mainittuja. Sessioon osallistui suomalaisia, virolaisia ja espanjalaisia goforelaisia sekä asiakkaamme Suomesta ja Virosta. SmoothTeam antoi meille ihan uuden näkökulman, jolla voimme tarkastella tiimin tekemistä. On myös tärkeää, että sessio oli hauska ja osallistujille tuli hyvä mieli. Emme saaneet pelkkää analyysiä, vaan myös hyvinvointia. Lue koko tarina!

Ilkka Seppälä

Tekninen projektipäällikkö, Gofore Oyj

Mitä paremmin tunnemme toisemme, sitä fiksummin osaamme toisiamme kohtaan käyttäytyä

SmoothTeam auttoi meidän porukkaa ymmärtämään paremmin, miksi toinen käyttäytyy tietyllä tavalla – ja miten minä itse voin käyttäytyä fiksummin hänen kanssaan. Palvella häntä, vuorovaikuttaa tai johtaa. SmoothTeam sopii mainiosti myös yrityksille, jotka ovat muutostilassa, vaikka nykyisin tietysti puhutaankin että muutos on pysyvä olotila. Itse asiassa en näe mitään rajoitteita, kenelle SmoothTeam ei sopisi – päinvastoin, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Lue koko tarina!

Jarno Anttalainen

Toimitusjohtaja, Viafin GAS Oy

Voin ehdottomasti suositella SmoothTeamia erilaisille järjestöille

Teemme tietoisesti työtä työyhteisön hyväksi ja SmoothTeamia olemme hyödyntäneet jo kolme kertaa. Olemme valinneet sen erityisesti simulaatioihin pohjautuvan lähestymistavan takia. Simulaatio luo pohjaa keskustelulle ja pitää yhteisen työpajan mielekkäänä osallistujille myös etänä. Voin ehdottomasti suositella SmoothTeamia erilaisille järjestöille. SmoothTeam toimii tiimin ja sen työskentelyn kehittämiseen, auttaa tunnistamaan kipupisteitä ja käymään niistä rakentavia keskusteluja. Lue koko tarina!

Sonja Raitamäki

Pääsihteeri, Suomen ylioppilaskuntien liitto

SmoothTeamin luoman keskustelun avoimuus oli hätkähdyttävää

SmoothTeamin tuoma keskustelu oli hätkähdyttävää. Olimme käyneet identtisesti samanlaisia asioita läpi jo aiemmin. Kun asioita käsiteltiin simulaation avulla kautta, samoilta ihmisiltä tulikin aivan eri näkökulmia. Tiimiläiset puhuivat ihan eri tavalla avoimesti. Olen varauksetta kehunut SmoothTeamia monille. Elämässä on helppoja asioita: jos mietin, että pitäisikö ajaa parta, vastaus on automaattisesti joo. On myös niitä, joissa vastaus on automaattisesti ei. Tämä SmoothTeamin käyttö on elämässä niitä kohtia, joihin kannattaa vastata automaattisesti joo, jos edes yhtään tulee mieleen, voisiko tälle olla tarvetta. Lue koko tarina!

Tero Rinne

Perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, Iogen Oy

Simulaatio tekee monipuolisesti näkyväksi sen, miten näemme toisemme ja itsemme kenties eri tavoin.

Kehitämme oman tiimimme toimintaa säännöllisesti. Se on osa strategiaamme. Etsimme uusia näkökulmia toistemme ymmärtämiseen SmoothTeam-simulaation avulla. Se oli hauskaa! Tarinan kautta toistemme vahvuuksien pohtiminen toimi erittäin hyvin. Simulaatio vei keskustelun sopivan syvälliselle tasolle varsin lyhyessä ajassa. Se tarjosi riittävästi rakennetta, mutta myös riittävästi tilaa luovuudelle. Monessa tiimin kehittämisen työkalussa saa henkilökohtaisen raportin – SmoothTeam on erilainen – sen vahvuus on siinä, että päästiin suoraan käytäntöön ja sitomaan asiat yhteisöömme. Simulaation kautta on helppo puhua oikeista asioista. Simulaatio tekee monipuolisesti näkyväksi sen, miten näemme toisemme ja itsemme kenties eri tavoin. Töissä tuo itsestään eri puolia esille kuin kenties jossain muualla. Aiomme käyttää SmoothTeam-simulaatiota asiakkaidemme kanssa yhtenä menetelmänä tiimien kehittämisessä.

Piritta van der Beek

Toimitusjohtaja, Grape People Finland Oy

SmoothTeam auttaa kehittämään johtoryhmien työskentelyä globaalisti hajautetussa tiimissä

Osa työntekijöistämme tapaa toisiaan säännöllisesti toimistoilla Sveitsin Zugissa ja Helsingissä. Lisäksi meillä on ihmisiä muun muassa Australiasta, Amerikasta ja Espanjasta. Muutama mainitsi olleensa etukäteen hyvin skeptinen, kannattaako tällaiseen haaskata aikaa. Jälkeenpäin he kertoivat nähneensä arvon SmoothTeamin luomissa strukturoiduissa keskusteluissa, joiden kautta opimme, millaisia itse kukin olemme ja miten näemme toisemme. Meillä simulaatio avasi tosi hyvin pandoran lipasta erityisesti, kun mukana oli pidemmän ja lyhyemmän aikaa töitä yhdessä tehneitä. Lue koko tarina!

Jarmo Suoranta

Toimitusjohtaja, TX

Tiimi toimimaan paremmin?

Ota yhteyttä!