Asiakkaitamme

Modernia tiiminkehityspalvelua tyytyväisyystakuulla ovat meiltä saaneet jo muun muassa alla mainitut organisaatiot.

Sandvik

Sandvik: Simulaatio oli yksi luontevimmista etäkokouksista joihin olen osallistunut

Esimieheni oli kuullut SmoothTeamista ja kehotti minua kokeilemaan. Palvelu vaikuttikin heti kiinnostavalta; se ei ole liian vakavahenkinen mutta ei mikään leikkikään. SmoothTeam toimikin mainiosti uusien tiimiläisten sisäänajossa. Tiimissä on myös ihmisiä, jotka on tehneet 30 vuotta töitä yhdessä. Hekin kokivat että oppivat uusia asioita toisistaan. Simulaatio oli yksi luontevimmista etäkokouksista, joihin olen osallistunut. Kaikki pitivät auki videon ja mikrofonin, ja keskustelu rullasi hyvin. Ei ollut perinteisiä etäkokouksen tunnelmaa heikentäviä tekijöitä. SmoothTeam sopii mainiosti uusille ja vanhoille tiimeille. Seuraavaksi aion hyödyntää sitä uuden projektitiimin tutustuttamiseen.

Simo Kuutti, Suunnittelupäällikkö, tiimiesimies

Metso Outotec: SmoothTeam liitti globaalin tiimimme yhteen

SmoothTeam auttoi tiimiä keksimään yhdessä uusia ​​ratkaisuja parantamaan yhteistä toimintatapaamme. Sitoutuminen on näin paljon parempaa. Kyse ei ole vain ratkaisuista, vaan myös siitä, että meillä oli mahdollisuus keksiä ne yhdessä. Simulaatio antoi myös minulle johtajana pohjaa, jotta pystyn jatkamaan tiimin rakentamista eteenpäin.  Tiimi voi käydä erilaisia ​​keskusteluja monin tavoin, mutta SmoothTeam oli hauska tapa, josta me kaikki nautimme. Vakavan aiheen tekeminen hauskaksi auttoi myös keskustelua. Odotamme jo keskustelujen jatkamista simulaation jälkeen. Simulaatio oli selvästi viikon kohokohta. Tiimin jäsenet ovat jatkaneet saamiemme ideoiden päälle kehittämistä. Simulaatio herätti tiimissä uuden yhteyden ja sitoutumisen toisiinsa.

Filip Nyman, Process Portfolio Manager 

NHG: Simulaatio toimi ryhmäytymisessä paremmin kuin uskalsimme toivoakaan

Meillä asiakasprojekteja tehdään hyvin vaihtelevissa tiimeissä, mutta toisaalta olemme liiketoiminnoissa tiimiyttäneet ihmisiä pysyvämmin. Nyt pelanneen Solutions-tiimin jäsenet työskentelevät usein eri projekteissa, eikä päivittäistä ryhmäytymistä tämän vuoksi tule. Erityisesti näin etätyön aikana on haaste, että saadaan pidettyä yllä yhteishenkeä ja luotua kohtaamisia. Simulaatio oli hauska keino tuoda ihmisiä yhteen ja kuvitteelliseen yhteiseen matkaan pystyi hyvin eläytymään! Voin suositella simulaatiota hyvin laajasti, myös juuri vastaavanlaisille tiimeille kuin meillä on, eli ei ole välttämätöntä olla tiiviisti yhdessä. Monien mielikuvien romuttuminen on aina herättelevää ja auttaa ymmärtämään toistemme toimintatapoja.

Annika Turunen, HR Manager 

Integrata: SmoothTeam auttaa kertomaan sen, mitä ihmiset oikeasti ajattelevat

Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että myös etäaikana ihmisillä on mahdollisuus tutustua ja pitää yhteyttä tiimi- ja työkavereihin. Etäily kuitenkin näkyy etenkin tiimityössä. Tähän kohtaan tuntui siis oikein luontevalta hypätä SmoothTeamin simulaatioiden maailmaan. Simulaatiot saavat myös ne ihmiset puhumaan, jotka eivät normaalisti välttämättä avaudu. Keskusteluissa voidaan päästä myös todella syvälle ja jo pitkään toistensa kanssa työskennelleet ovat oppineet toisistaan paljon uutta. Minäkin hämmästyn joka kerta simulaatioita vetäessäni! 

Satu Niinimäki

Suomen vuokranantajat: SmoothTeamin avulla ihmiset kertoivat avoimesti ajatuksiaan

Olen todella iloinen siitä, että simulaatio sai erilaiset osallistujat puhumaan avoimesti ja tasapuolisesti. Simulaatio ohjasi kaikki osallistumaan, se hyvällä tavalla pakottaa tasa-arvoiseen osallistumiseen. Monissa muissa menetelmissä onnistuminen on paljon kiinni siitä, mitä kukin nostaa esiin tai jääkö taustalle. SmoothTeam rohkaisi jokaisen kertomaan avoimesti omista ajatuksistaan. Simulaation avulla kävimme todella avoimesti läpi osallistujien mieltymyksiä ja vahvuuksia sekä myös asioita, joita kukaan ei koe omakseen. Huomasimme, ettei meidän pidä ajatella ihmisiä liian kapeissa rooleissa kuten lakimiehinä tai ekonomisteina, vaan löytää yksilöllisiä rooleja. Ne ovat ihmisille innostavampia ja mielekkäämpiä kuin valmiit laatikot.

Sanna Hughes, toiminnanjohtaja

Gofore: SmoothTeam antoi meille ihan uuden näkökulman

Softaprojektien tiimityöskentelyssä on monta näkökulmaa: teknologinen perspektiivi, prosessit sekä ihmiset ja kommunikaatiopuoli. SmoothTeam auttaa parantamaan viimeksi mainittuja. Sessioon osallistui suomalaisia, virolaisia ja espanjalaisia goforelaisia sekä asiakkaamme Suomesta ja Virosta. SmoothTeam antoi meille ihan uuden näkökulman, jolla voimme tarkastella tiimin tekemistä. On myös tärkeää, että sessio oli hauska ja osallistujille tuli hyvä mieli. Emme saaneet pelkkää analyysiä, vaan myös hyvinvointia.

Ilkka Seppälä, tekninen projektipäällikkö

Viafin Gas: Mitä paremmin tunnemme toisemme, sitä fiksummin osaamme toisiamme kohtaan käyttäytyä

SmoothTeam auttoi meidän porukkaa ymmärtämään paremmin, miksi toinen käyttäytyy tietyllä tavalla – ja miten minä itse voin käyttäytyä fiksummin hänen kanssaan. Palvella häntä, vuorovaikuttaa tai johtaa. SmoothTeam sopii mainiosti myös yrityksille, jotka ovat muutostilassa, vaikka nykyisin tietysti puhutaankin että muutos on pysyvä olotila. Itse asiassa en näe mitään rajoitteita, kenelle SmoothTeam ei sopisi – päinvastoin, suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Jarno Anttalainen, toimitusjohtaja

Vincit: Suosittelen SmoothTeamia kaikille, jotka tekevät tiimityötä

SmoothTeamin työkalu tukee mainiosti tilaisuuden etenemistä, mutta ei ota pääroolia. Pääosassa on ihmisten välinen keskustelu. Simulaatiot ohjaavat kiinnittämään enemmän huomiota siihen, että olemme kaikki yksilöitä. Tämä muuttaa oikeasti työskentelyä ja antaa tukea päivittäiseen tekemiseen. Suosittelen SmoothTeamia lämpimästi kaikille, jotka tekevät tiimityötä.

Veli-Pekka Eloranta, agile coach

Iogen: SmoothTeamin luoman keskustelun avoimuus oli hätkähdyttävää

SmoothTeamin tuoma keskustelu oli hätkähdyttävää. Olimme käyneet identtisesti samanlaisia asioita läpi jo aiemmin. Kun asioita käsiteltiin simulaation avulla kautta, samoilta ihmisiltä tulikin aivan eri näkökulmia. Tiimiläiset puhuivat ihan eri tavalla avoimesti. Olen varauksetta kehunut SmoothTeamia monille. Elämässä on helppoja asioita: jos mietin, että pitäisikö ajaa parta, vastaus on automaattisesti joo. On myös niitä, joissa vastaus on automaattisesti ei. Tämä SmoothTeamin käyttö on elämässä niitä kohtia, joihin kannattaa vastata automaattisesti joo, jos edes yhtään tulee mieleen, voisiko tälle olla tarvetta.

Tero Rinne, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja

TX: SmoothTeam auttaa kehittämään johtoryhmien työskentelyä globaalisti hajautetussa tiimissä

Osa työntekijöistämme tapaa toisiaan säännöllisesti toimistoilla Sveitsin Zugissa ja Helsingissä. Lisäksi meillä on ihmisiä muun muassa Australiasta, Amerikasta ja Espanjasta. Muutama mainitsi olleensa etukäteen hyvin skeptinen, kannattaako tällaiseen haaskata aikaa. Jälkeenpäin he kertoivat nähneensä arvon SmoothTeamin luomissa strukturoiduissa keskusteluissa, joiden kautta opimme, millaisia itse kukin olemme ja miten näemme toisemme. Meillä simulaatio avasi tosi hyvin pandoran lipasta erityisesti, kun mukana oli pidemmän ja lyhyemmän aikaa töitä yhdessä tehneitä.

Jarmo Suoranta, toimitusjohtaja

Grape People: Simulaatio tekee monipuolisesti näkyväksi sen, miten näemme toisemme ja itsemme kenties eri tavoin.

Kehitämme oman tiimimme toimintaa säännöllisesti. Se on osa strategiaamme. Etsimme uusia näkökulmia toistemme ymmärtämiseen SmoothTeam-simulaation avulla. Se oli hauskaa! Tarinan kautta toistemme vahvuuksien pohtiminen toimi erittäin hyvin.  Simulaatio vei keskustelun sopivan syvälliselle tasolle varsin lyhyessä ajassa. Se tarjosi riittävästi rakennetta, mutta myös riittävästi tilaa luovuudelle. Aiomme käyttää SmoothTeam-simulaatiota asiakkaidemme kanssa yhtenä menetelmänä tiimien kehittämisessä.

Piritta van der Beek, toimitusjohtaja

Suomen ylioppilaskuntien liitto: Voin ehdottomasti suositella SmoothTeamia erilaisille järjestöille

Teemme tietoisesti työtä työyhteisön hyväksi ja SmoothTeamia olemme hyödyntäneet jo kolme kertaa. Olemme valinneet sen erityisesti simulaatioihin pohjautuvan lähestymistavan takia. Simulaatio luo pohjaa keskustelulle ja pitää yhteisen työpajan mielekkäänä osallistujille myös etänä. Voin ehdottomasti suositella SmoothTeamia erilaisille järjestöille. SmoothTeam toimii tiimin ja sen työskentelyn kehittämiseen, auttaa tunnistamaan kipupisteitä ja käymään niistä rakentavia keskusteluja.

Sonja Raitamäki, pääsihteeri

Prof. Dr. Laura Nyström

Prof. Dr. Laura Nyström

ETH Zurich Laboratory of Food Biochemistry

Minulle tiiminvetäjänä simulaatiot olivat mahtava työkalu, joiden avulla opin tiimini jäsenten piilossa olevista kyvyistä ja taipumuksista. Olemme käyttäneet simulaation tuloksia tiimin toiminnan suunnittelussa sekä uusien tehtävien ja vastuiden jakamisessa. Työpajassa kehittyneet ajatukset ovat virtaviivaistaneet käytäntöjämme, parantaneet keskinäistä viestintäämme ja jopa kehittäneet ryhmän jäsenten keskinäistä arvostusta.

Eero Manninen

Suomen Ylioppilaskuntien Liitto

Käytimme SmoothTeamin Psykososiaaliset Kuormitustekijät -simulaatiota työntekijöidemme kanssa stressistä ja erilaisista kuormitustilanteista keskusteluun. Simulaatio onnistui tuomaan herkkiäkin asioita esille ja avaamaan keskustelua työntekijöidemme välille tavalla, joka kehitti luottamusta ja keskinäistä arvostusta. Saimme simulaation avulla monia asioita näkyväksi ja myös konkreettisia ratkaisuja. Voin suositella kuormituksen kanssa oleviin haasteisiin.

Tiia Lehtinen

PGL research

Opin simulaatiossa sen miten muut näkevät minut ja muista työntekijöistä hurjan paljon.

Anna Länninki

Tammerkosken nuorkauppakamari

SmoothTeam-työkalu oli suoraviivainen, helppokäyttöinen ja viihdyttävä tapa vertailla sitä, miten itse ja muut näkevät tiimin jäsenet ominaisuuksiltaan tai osana tiimiä.

Areski Stichweh

SwingStep

Opin uusia asioita työtovereistani, erityisesti heidän työstään, työtottumuksistaan ja siitä mistä he pitävät. SmoothTeam-harjoitus loi meille alusta, jolla kommunikoida ja kysyä useita kysymyksiä, jotka ovat tärkeitä toimivan tiimin luomiseksi. Upeaa! Tulosraportit graafeineen, tilastoineen ja yhteenvetoineen olivat mahtavat.

Julius

TEDxHeidelberg

Opin tuntemaan muita tiimin jäseniä paremmin, erityisesti vähän uudempia. Graafinen esitystapa nuolineen ja väreineen helpotti löytämään aukkoja itsearviosta ja muiden tekemistä arvioista.

Niina Haataja

Integrata

Vedin etätyösimulaation tiimille, ja se toimi hyvin. Tiimissä tuli keskusteltua asioista, joista ei muuten tulisi juteltua, esimerkiksi tiimi ei ollut aiemmin käynyt läpi sitä, ketä esimerkiksi häiritsee keskeytykset tai miten kukin kokee eristäytymisen. Kokonaisuudessaan työkalu oli hauska ja mielenkiintoinen ja sen avulla sai hyvin käsitystä muiden tilanteesta tässä etätyötilanteessa. Simulaatio toimi älyttömän hyvin keskustelun herättäjänä ja pohjana asioiden käsittelylle.

Tiimi toimimaan paremmin?

Ota yhteyttä!

Lähetä viesti!

    Osoitteet

    Käyntiosoite:  Åkerlundinkatu 8, Tampere

    Postiosoite: Nekalantie 28, 33100 Tampere

    045-1143664

    smoothteam [AT-MERKKI] smoothteam.fi