fbpx

Gofore on digitalisaation asiantuntijayritys. Toimin siellä teknisenä projektipäällikkönä useassa projektissa.

Kun aloitin Goforella 2012 oli yritys aika pieni, työntekijöitä oli alle kolmekymmentä. Nyt meitä on jo lähes 600. Suomen lisäksi meillä on toimistot Saksassa, Virossa ja Espanjassa. Samalla olemme kehittäneet projektikäytäntöjämme siten, että pystymme työskentelemään useammasta lokaatiosta saman projektin parissa.

Kansainvälinen tiimi

X-Road-tiimissämme työskentelee tekijöitä useista maista. Vaikka kulttuurit ovat vähän erilaisia, on meillä hyvin samanhenkinen porukka ohjelmistokehittäjiä. Kulttuurierot eivät ole tuoneet vaikeuksia.

Kehitystyötä teemme kahden viikon jaksoissa, ja jokaisen jakson lopussa järjestämme retrospektiivi-tapaamisen. Sen tarkoituksena on kehittää tekemistä entistäkin paremmaksi.

SmoothTeam paransi kommunikaatiota

Softaprojektien tiimityöskentelyssä on monta näkökulmaa: teknologinen perspektiivi, prosessit sekä ihmiset ja kommunikaatiopuoli. SmoothTeam auttaa parantamaan viimeksi mainittuja, ja hyödynsimmekin ”Tiimin vahvuudet” -simulaatiota retrospektiivinä. Sessioon osallistui suomalaisia, virolaisia ja espanjalaisia goforelaisia sekä asiakkaamme Suomesta ja Virosta.

SmoothTeam antoi meille ihan uuden näkökulman, jolla voimme tarkastella tiimin tekemistä. On myös tärkeää, että sessio oli hauska ja osallistujille tuli hyvä mieli. Emme saaneet pelkkää analyysiä, vaan myös hyvinvointia.

Simulaation lisäksi sen jälkeen saamani raportti oli mielenkiintoinen. Sain siitä kiinnostavaa tietoa miten tiimin jäsenet minut eri tilanteissa näkevät. Lisäksi opimme muista henkilökohtaista taustatietoa, jota ei muuten tule esille työpalavereissa.

Suosittelen SmoothTeamia hyvin monenlaisille tiimeille toimialasta riippumatta. SmoothTeam auttaa parantamaan tiimityöskentelyä ja tiimin jäseniä ymmärtämään paremmin toisiaan.

Ilkka Seppälä
Tekninen projektipäällikkö
Gofore Oyj

    Haluan tilata simulaationHaluan kuulla lisää, olkaa minuun yhteydessäHaluan 15 minuutin esittelyn palvelusta videopuheluna