fbpx

Lahden Sandvikin päätuote on hydraulivasara. Olen itse ollut Sandvikilla pari vuotta ja vedän 11 hengen tuotekehityksen suunnitteluporukkaa. Sandvik on mielestäni loistava työpaikka ja työnantaja, ja haluan itsekin panostaa työntekijöiden viihtyvyyteen.

Miten saada uudet tiimiin sisään ilman tapaamisia?

Koronapandemia on ollut melkoista vuoristorataa etenkin etäkoulujen aikaan. Etätöihin siirtyminen sujui kuitenkin yllättävän helposti. Työt saatiin hoidettua kunnialla ja tiimissämme aloitti pari uuttakin. Uudet työntekijät eivät kuitenkaan olleet pystyneet tapaamaan kasvotusten muita tiimiläisiä ja kokivat etteivät ole vielä päässeet niin hyvin sisään.

Esimieheni oli kuullut SmoothTeamista ja kehotti minua kokeilemaan. Palvelu vaikuttikin heti kiinnostavalta; se ei ole liian vakavahenkinen mutta ei mikään leikkikään.

Sekä 30 vuotta että kuusi kuukautta tiimissä olleet kokivat hyödylliseksi

SmoothTeam toimikin mainiosti uusien tiimiläisten sisäänajossa. Tiimissä on myös ihmisiä, jotka on tehneet 30 vuotta töitä yhdessä. Hekin kokivat että oppivat uusia asioita toisistaan.

Opin itsekin monesta tiimiläisestä uusia, yllättäviäkin asioita. Itsearvio toi esiin seikkoja jotka eivät näy ulospäin. Helposti tulee ajateltua, että joku tykkää tietynlaisista tehtävistä joita joutuu tekemään toistuvasti, vaikka näin ei olisikaan. Lisäksi sain paljon mielenkiintoisia havaintoja henkilökohtaisemmistakin asioista.

Keskustelu rullasi luontevasti

Simulaatio oli yksi luontevimmista etäkokouksista, joihin olen osallistunut. Kaikki pitivät auki videon ja mikrofonin, ja keskustelu rullasi hyvin. Ei ollut perinteisiä etäkokouksen tunnelmaa heikentäviä tekijöitä.

Yhdistimme simulaation virkistyspäivään. Simulaation jälkeen lähdimme maastopyöräilemään. Pyöräilyn ohessa jatkoimme vielä simulaatiossa nousseita keskusteluita.

SmoothTeam sopii mainiosti uusille ja vanhoille tiimeille. Seuraavaksi aion hyödyntää sitä uuden projektitiimin tutustuttamiseen.

Simo Kuutti
Simo Kuutti
Suunnittelupäällikkö, tiimiesimies