fbpx

Tiimimme perustettiin kahden yrityksen fuusion yhteydessä. Yrityksillä oli erilaiset kulttuurit, ja uuden tiimin rakentamisen haasteena onkin ollut oppia tuntemaan ja ymmärtämään toisiaan.

Toisten toimintatapoja ja motivaatioita on vaikea oppia työnteon ohessa. Lisäksi olemme toimineet COVID-maailmassa koko olemassaolomme ajan ja keskeisesti työskennelleet etänä. Jokainen osallistuu päivittäin useisiin kokouksiin, mutta luonnolliset pienet tapaamiset sen ohella ovat jääneet pois. Sellaisten avulla ihmiset oppisivat ymmärtämään toimintamme taustalla olevia kulttuureja ja oletuksia. Globaali tiimimme on osaamiseltaan erittäin vahva, ja SmoothTeam liitti meidät yhteen.

SmoothTeam auttoi ymmärtämään vahvuuksia ja heikkouksia

Pidän SmoothTeam-prosessista. Simulaatio toimii sujuvasti ja luo mielekkäitä keskusteluja. Tiimin jäsenet arvostivat myös simulaation lopuksi luotua raporttia, joka auttoi ymmärtämään tiimin rakennetta ja dynamiikkaa: millaisia olemme tiiminä, millainen olen suhteessa muihin?

Opimme tuntemaan paljon paremmin kollegamme ja heidän vahvuutensa, jotka olivat jääneet aiemmin piiloon. Joskus simulaatio vahvisti käsityksiä, toisinaan taas antoi uusia oivalluksia ja tapoja nähdä tiimin jäsenet.

SmoothTeam avasi epävirallisen viestinnän

Oli mielenkiintoista nähdä, miten SmoothTeam auttoi avaamaan epävirallista viestintää. Esimerkiksi kaksi tiimimme jäsentä, jotka asuvat ja työskentelevät suhteellisen lähellä toisiaan – alueella jossa fyysiset tapaamiset asianmukaisilla varotoimilla ovat tällä hetkellä sallittuja – päättivät käydä lounaalla yhdessä. Lisäksi koko tiiminä sovimme viikoittaisesta perjantaivisailusta. Nämä ovat esimerkkejä hyvistä uusista käytännöistä, joista sovimme simulaation ansiosta.

Simulaatio auttaa sitoutumaan uusiin käytäntöihin

Tarvitsemme uusia käytäntöjä siitä, miten toimimme yhdessä ihan käytännössä. Kuitenkin jos ehdotan itse virtuaalista kahvitaukoa, sillä ei ole samaa vaikutusta kuin jos joku tiimistä tekee aloitteen.

SmoothTeam auttoi tiimiä keksimään yhdessä uusia ​​ratkaisuja parantamaan yhteistä toimintatapaamme. Sitoutuminen on näin paljon parempaa. Kyse ei ole vain ratkaisuista, vaan myös siitä, että meillä oli mahdollisuus keksiä ne yhdessä. Simulaatio antoi myös minulle johtajana pohjaa, jotta pystyn jatkamaan tiimin rakentamista eteenpäin.

Simulaatio herätti tiimissä uuden yhteyden ja sitoutumisen

Tiimi voi käydä erilaisia ​​keskusteluja monin tavoin, mutta SmoothTeam oli hauska tapa, josta me kaikki nautimme. Vakavan aiheen tekeminen hauskaksi auttoi myös keskustelua. Odotamme jo keskustelujen jatkamista simulaation jälkeen.

Simulaatio oli selvästi viikon kohokohta. Tiimin jäsenet ovat jatkaneet saamiemme ideoiden päälle kehittämistä. Simulaatio herätti tiimissä uuden yhteyden ja sitoutumisen toisiinsa.

Suosittelen SmoothTeamia globaaleille tiimeille

Voin suositella SmoothTeamia etänä toimiville globaaleille tiimeille. Simulaatio toimi erittäin hyvin puoli vuotta toimineelle tiimillemme, joka työskentelee tällä hetkellä etänä. SmoothTeam toimii sekä uudemmille että vakiintuneemmille tiimeille – ja erityisesti tiimeille, joilla on paljon virtuaalikokouksia.

Filip Nyman
Process Portfolio Manager