fbpx

LähiTapiola-ryhmä palvelee asiakasomistajiaan vakuuttamisen, sijoittamisen ja säästämisen asioissa. Perustehtävänämme on auttaa omistaja-asiakkaitamme turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa kokonaisvaltaisella ja ennakoivalla turvallisuuden, terveyden ja talouden palvelulla.

LähiTapiolassa on pelattu useita SmoothTeamin simulaatioita eri tiimeillä. Olen itse osallistunut simulaatioihin useita kertoja ja toiminut sekä pelaajan että pelinjohtajan roolissa. Simulaatio on aina ollut positiivinen kokemus ja jättänyt tunteen, että tätä voisi hyödyntää enemmänkin.

Luottamuksen rakentaminen auttaa saamaan tulosta tiimin kehittämisestä

Tiimin yhteistyön kehittämisessä luottamuksen rakentaminen on kaiken perusta. Tämä toteutuu hyvin SmoothTeamissa.

Simulaatiossa tarina ja konteksti luovat jo alusta asti positiivisen ja arvostavan ilmapiirin. Simulaatiot tekevät pelaajista tasa-arvoisia, sillä itsearvioinnissa kaikilla on yhtä paljon vahvuuksia. On ollut myös mukava huomata, että kaikki saavat tilanteissa nimeämisiä ja mahdollisuuden keskustella itselleen tärkeistä asioista.

Yhteistyön kehittämisen kannalta oleellista on, että uskallamme olla asioista myös eri mieltä. Tämä edellyttää tiimikaverin tuntemista ja luottamusta tiimissä. Parhaiten asioita opitaan yhdessä tekemällä ja miettimällä asioita työn kautta. Silloin tapahtuu myös kehitystä.

Toimi myös juristitiimille

Ensimmäisen simulaation vedin yhdelle juristitiimillemme ja täytyy myöntää, että etukäteen jännitin hieman. Miten ryhmä juristeja suhtautuisi simulaatioon? On tyypillistä, että tiimin kehittämiseen ja siihen liittyviin aktiviteetteihin asennoidutaan varauksella ”jahas, taas on jotain tällaista, mitäköhän se HR on nyt keksinyt…” Simulaatio onnistui kuitenkin erinomaisesti ja myös esihenkilö oli tilaisuuteen erittäin tyytyväinen.

Toimiva tekniikka auttaa fasilitoijaa

Tekninen puoli SmoothTeamissa on ihanan helppo. Pelinjohtajana voi aidosti keskittyä kuuntelemaan ja fasilitoimaan keskustelua. Lisäksi ohjeista löytyvät lisäkysymykset auttavat syventämään keskustelua. Haasteena voi olla joskus pitää huolta ajasta ja etenemisestä, jos tiimi jää liian pitkäksi aikaa paikalleen junnaamaan.

Myös välittömästi tulostuvat raportit ovat ehdoton etu. Säästää paljon työaikaa, kun raportteja ei tarvitse tehdä manuaalisesti ja ne toimivat samalla hyvänä muistijälkenä pelaajille.

Myös tiimin skeptikko tykkäsi

Tänä syksynä pelasimme toisen simulaation uuden tiimini kanssa. Se oli yksi ohjelmanumero tiimimme kick-off päivässä, ja tällä kertaa olin pelaajan roolissa. Erityisen iloinen olin siitä, että myös tiimimme skeptikko tykkäsi!

Simulaatio auttoi meitä tutustumaan toisiimme syvemmin, mikä oli erityisesti minulle uutena esihenkilönä tärkeää. Se sopi myös hyvin päivän tunnelmaan.

Kaikki oppivat toisistaan uusia asioita, myös tiimissä jo pidempään olleet. Tämä tukee varmasti tulevaa yhteistyötämme ja on hyödyllistä myös luottamuksen rakentamisen näkökulmasta.

SmoothTeam erottuu edukseen

Voin suositella SmoothTeamia varsin laajasti. Se erottuu edukseen monista muista tiimin kehittämisen menetelmistä. Uskon myös, että koronan jälkimainingeissa paine osallistavan tekemisen mielekkyyteen ja struktuuriin on kasvanut ja tiimien yhteiseltä ajalta odotetaan enemmän.

SmoothTeam-simulaatio on hauskaa ja vaikuttavaa tekemistä! Simulaatio sopii uusille tiimeille sekä asiantuntijatiimeille ja on oiva lähtölaukaus yhteistyön kehittämiselle.

Kirsi Leskelä-Kelkka
Kirsi Leskelä-Kelkka
Liiketoimintajohtaja, LähiTapiola