fbpx

Vincit on 600 työntekijän yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa web-palveluita, mobiilisovelluksia ja sulautettuja järjestelmiä. Vincit USA:n toimitusjohtaja Ville Houttu kertoo kokemuksiaan SmoothTeam-simulaatioista.

Etätyöt etäännyttävät

Vincit USA on kasvanut nopeasti pandemian aikana, ja yritys on palkannut kymmeniä uusia työntekijöitä. Jotkut työntekijät työskentelevät päivittäin toimistoilla Kaliforniassa ja Arizonassa, toiset tulevat toimistolle muutamana päivänä viikossa, toiset työskentelevät täysin etänä.

Sosiaalinen eristyminen on iso uhka työntekijöiden hyvinvoinnille. SmoothTeam-simulaatiot ovat olleet hyvin energisoiva tuki työntekijöillemme tämän kulttuurimurroksen aikana.

Simulaatiot auttavat perehdyttämisessä ja yrityskulttuurin levittämisessä

Etätyöntekijöiden perehdyttäminen on ensimmäinen ja siten myös tärkein vaikutelma siitä, millaista on työskennellä Vincitillä. SmoothTeam-simulaatiot ovat hyvin tehokas tapa oppia tuntemaan uudet tiimikaverit ja jakaa odotuksia siitä, miten toimimme yhdessä tiiminä. Tämä tekee perehdytysvaiheesta tehokkaamman ja myös hauskemman!

SmoothTeam-simulaatioiden rakenteen ansiosta jokainen osallistuja saa simulaatiokokemuksesta jotain arvokasta ja hyödyllistä. Tämä ei toteudu kaikkien muiden etätiimiharjoitusten kohdalla.

Räätälöidyt simulaatiot tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua mielekkäällä tavalla yrityksen kulttuuriin ja arvoihin. Tämä parantaa työntekijöiden yhteyttä yritykseen ja omaan tiimiinsä.

SmoothTeam lisää sitoutumista

On myös mielenkiintoista oppia tuntemaan kaikki tiimin jäsenet paremmin. Simulaatio auttaa tutustumaan paremmin myös niilhin tiimikavereihin, joiden kanssa työskentelet yhdessä vähemmän – tämä luo siteitä ja lisää kommunikointia.

Simulaatiot herättävät hyödyllisiä keskusteluja myös sellaisissa ryhmissä, joilla on muuten vaikeuksia aloittaa syvempiä keskusteluja. Usein simulaatioissa vaikeita asioita tuodaan esille ja piilotetut kipukohdat paljastuvat.

Suosittelen SmoothTeamia energisoimaan etätöitä tekeviä

Suosittelen kokeilemaan SmoothTeam-simulaatioita! Niistä voi hyvinkin tulla olennainen osa yrityksenne perehdytystä ja työntekijöiden sitouttamista.

Ville Houttu
Ville Houttu
Toimitusjohtaja
Vincit USA