fbpx

Suomen vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien etujärjestö. Olemme tiivis 13 hengen asiantuntijayhteisö, ja meillä on monenlaisilla taustoilla olevia ihmisiä töissä. Organisaatioomme kuuluu niin juristeja kuin jäsenpalveluiden, viestinnän, vaikuttamisen ja talouden asiantuntijoita.

Haasteena nopea kasvu

Viime vuosina meille on asettanut haasteita jäsenmäärän kasvu: kasvu on nopeaa, ja resurssit laahaavat helposti perässä. Tässä tilanteessa työssä jaksamiseen ja myös uupumiseen liittyvien aiheiden käsittely on tärkeää. Ideoita ja tekemisen intoa on kyllä paljon. Toisena haasteena on ollut se, miten opimme tuntemaan toisiamme, kun tulee uusia ihmisiä ja luonnollisesti joitain myös lähtee.

Päädyimme SmothTeamiin, koska olin tutustunut siihen jo toisessa organisaatiossa. Keskeinen intressimme oli saada ihmiset tuntemaan toisensa paremmin ja saada eri tiimi puhaltamaan yhteen hiileen vielä nykyistä paremmin. Meillä on yhtäältä hyvin ekstrovertteja ihmisiä, jotka tunnetaan työyhteisössä paremmin. Toisaalta löytyy myös ujoja ja hiljaisempia, joita muut eivät välttämättä tunne niin hyvin. Lähdimme tavoittelemaan sitä, että saisimme kaikkien vahvuudet esille.

Simulaatio rohkaisi myös ujompia puhumaan

Olen todella iloinen siitä, että simulaatio sai erilaiset osallistujat puhumaan avoimesti ja tasapuolisesti. Simulaatio ohjasi kaikki osallistumaan, se hyvällä tavalla pakottaa tasa-arvoiseen osallistumiseen. Monissa muissa menetelmissä onnistuminen on paljon kiinni siitä, mitä kukin nostaa esiin tai jääkö taustalle. SmoothTeam rohkaisi jokaisen kertomaan avoimesti omista ajatuksistaan.

Simulaation avulla kävimme todella avoimesti läpi osallistujien mieltymyksiä ja vahvuuksia sekä myös asioita, joita kukaan ei koe omakseen. Huomasimme, ettei meidän pidä ajatella ihmisiä liian kapeissa rooleissa kuten lakimiehinä tai ekonomisteina, vaan löytää yksilöllisiä rooleja. Ne ovat ihmisille innostavampia ja mielekkäämpiä kuin valmiit laatikot.

Konkreettisia ideoita ensi vuoden toimintaamme

Simulaatio toimi tosi hyvin. Työpaja oli niin intensiivinen, että pakotti kaikki olemaan läsnä ja keskittymään harjoitukseen. Toisistamme oppimisen lisäksi saimme myös ihan käytännön asioita ensi vuoden toiminnan suunnitteluun.

Tiimeissä tarvitaan erilaisia persoonia

Minusta tiimeissä tarvitaan erilaisia persoonia. Erilaisuudet täydentävät toisiaan, kunhan erilaisuutta päästään tunnistamaan ja hyödyntämään. Myös se, että kannattaa välillä rikkoa perinteisiä rooleja, voi rikkoa tiimien rajojakin tekemisessä.

Avoimuus ja luottamuksen ilmapiiri parasta antia

Voin suositella SmoothTeamia erityisesti tiimeille, joissa on uusia henkilöitä. Tämä toimii erinomaisesti tutustumiseen ja toisaalta myös toisensa tuntevien kesken vielä parempaan yhteen hitsautumiseen.

Parasta oli fiilis siitä, miten avoimesti ja luottamuksen ilmapiirissä ihmiset kertoivat omia ajatuksiaan. Olin vaikuttunut, että saimme sanottua myös asioita, joita ei yleensä sanota ääneen.

Sanna Hughes
Toiminnanjohtaja
Suomen Vuokranantajat