fbpx

Tikkurila on johtava pohjoismainen maaliyhtiö. Sillä on toimipisteitä useissa maissa ja maailmanlaajuinen jakeluverkosto.

Tiimimme vastaa Tikkurilan tuotemerkkien Alcron, Beckersin ja Tikkurilan markkinoinnista. Tiimiimme kuuluu jäseniä Suomesta, Ruotsista ja Virosta.

Monikansallinen tiimi, joka pitää vähän kokouksia: miten sen saa toimimaan tiiminä?

Tiimimme perustettiin puolitoista vuotta sitten. Henkilökohtaiset tapaamiset ovat muutenkin harvinaisia kansainvälisessä tiimissä ja pandemian aikana niitä ei ole ollut yhtään. Uusia jäseniäkin on liittynyt tiimiin tänä aikana. Suurin haasteemme on auttaa eri maista tulevaa joukkoa työskentelemään tiiminä.

Valitsin SmoothTeamin kollegan suosituksesta. Minusta lähestymistapa kuulosti mielenkiintoiselta: se on samalla leikkisä ja hyödyllinen auttaen tiimiä löytämään keinoja toimiakseen vielä paremmin.

Simulaatio osallisti kaikki, jopa skeptikot

Jotkut tiimimme jäsenistä suhtautuvat hyvin skeptisesti tiimitapahtumiin – ”miten voimme käyttää tuntikausia peliin?!” Onneksi simulaatio onnistui saamaan kaikki mukaan. Se ei ollut pelkästään hauskaa, vaan myös käytännön harjoittelua ja kehittymistä meille tiiminä. Kaikki kommentoivat jälkikäteen, että simulaatio oli hyödyllinen ja nautinnollinen. Minulle tiiminvetäjänä on olennaista, että saan kaikki mukaan siihen, mitä teemme tiiminä.

Simulaatio paljasti, mitä kukin meistä kaipaa töissä

Simulaatiossa opin, että vaikka tunnemme toisemme melko hyvin, ajattelemme kukin itsestämme eri tavalla kuin kollegamme. SmoothTeam paljasti piilossa olleita ja aiemmin tunnistamattomia ominaisuuksia ja arvoja meissä jokaisessa.

Oli myös arvokasta kuulla kaikkien kommentoivan mitä kaipaa. Nämä eivät nouse kovin hyvin esiin tavallisissa tiimipalavereissa, vaikka työntekijämme ovat yleensä melko avoimia. Simulaatio herätti uudenlaista avoimuutta.

Mikä on tiimin jaettu visio?

Simulaation jälkeen sovimme muutamista käytännön muutoksista tiimimme kokouskäytäntöihin. Jotkut meistä eivät työskentele päivittäin yhdessä, ja yhteisen tavoitteen ymmärtäminen ja sen yhteys yrityksen visioon auttaa meitä suuntaamaan työtämme ja työskentelemään tiiminä.

Hyvä tiimi tarvitsee rakennetta, avoimuutta ja monimuotoisuutta

Hyvin toimivalla tiimillä tulisi olla hyvin määritelty rakenne. Tämä tarkoittaa, että kaikki tietävät kuka päättää mistä ja miten – ja myös sen, kuinka paljon itse voi päättää. Valitettavasti joitain linkkejä puuttuu.

Avoimuus on toinen keskeinen aihe. On tärkeää tietää, että saat aina tukea kollegoiltasi ja tiiminvetäjältä.

Kolmas keskeinen aihe, jonka haluaisin mainita, on monimuotoisuus: tiimissä on erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia vahvuuksia. Nämä kolme avaintekijää auttavat hyvän hengen luomisessa, jolloin tiimi myös nauttii yhdessä olemisesta. Se on neljäs erinomaisen tiimin olennainen ominaisuus.

Suosittelen vahvasti SmoothTeamia erityisesti kansainvälisille tiimeille

SmoothTeam on mahtava kansainvälisille tiimeille! Se toimii myös uusille tiimeille sekä tilanteessa, joissa uusia jäseniä on liittynyt jo olemassa olevaan tiimiin.

Oli tärkeää, että pystyimme yhdistämään hauskuuden ja käytännöllisyyden. Asian ei tarvitse olla joko tai: konkreettista käytännön työtä voi tehdä yhdessä samalla kun on hauskaa. Tämä on upea yhdistelmä, josta saimme paljon hienoja oivalluksia. SmoothTeam auttoi meitä tutustumaan paremmin toisiimme, ja se antoi meille myös ideoita siitä, miten voimme kehittää tiimiä tulevaisuudessa.

Svea Paju
Svea Paju
Markkinointipäällikkö, Brands
Tikkurila Oyj