fbpx

Asiakasprojekteja vaihtelevissa tiimeissä – päivittäinen ryhmäytyminen haastavaa

Nordic Healthcare Group NHG on sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen keskittynyt asiantuntijatalo. Olemme kasvaneet pienestä start-upista keskisuureksi yritykseksi ja kasvamme edelleen. Meitä yhdistää huippuosaaminen ja halu tehdä merkityksellistä työtä yhdessä parhaiden kollegojen kanssa.

Meillä asiakasprojekteja tehdään hyvin vaihtelevissa tiimeissä, mutta toisaalta olemme liiketoiminnoissa tiimiyttäneet ihmisiä pysyvämmin. Nyt pelanneen Solutions-tiimin jäsenet työskentelevät usein eri projekteissa, eikä päivittäistä ryhmäytymistä tämän vuoksi tule.

Simulaatiolla haluttiin hengähdystaukoa sekä tutustumista

Tavoitteena oli saada kiireisen ja erityislaatuisen vuoden päätteeksi pieni hengähdystauko, jonka aikana voisi rennosti tutustua tiimissä uutena aloittaneisiin ja vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Tärkeät työpäivän yhteiset hetket, kuten kahvipöytäkeskustelut ovat jääneet kuluneen vuoden aikana monelta pois. 

Meillä on vahva yhdessä tekemisen ja olemisen kulttuuri, jota on tärkeä ylläpitää myös etätyön aikana. Nyt poikkeusaikana on myös aloittanut monta uutta työntekijää ja on ollut harmi, että tutustuminen tähän huikeaan porukkaan on jäänyt paljon vähemmälle heidän kohdallaan. 

Simulaatio oli hyvä yhdistelmä kepeyttä ja ihmisten toimintamalleihin sukeltamista

Osa tiimistämme tekee tiiviisti yhdessä töitä ja osa ei, joten oli kiva että peli saattoi yhteen entuudestaan hieman vieraampiakin kollegoja ja opimme toisistamme uusia puolia. Uusimmille työntekijöille tämä oli varmasti myös antoisaa, kun syntyy yhteisiä vitsejä ja toisaalta saa myös näkyvyyttä siihen miten kukin luontaisesti toimii.

Simulaatio oli hyvä kokemus josta moni nautti. Se oli toisaalta kepeä ja iloinen kokemus, mutta toisaalta auttoi sukeltamaan kunkin omiin toimintamalleihin. 

Yllättäviä oivalluksia kollegoista – pääsevätkö kaikki loistamaan luontaisissa rooleissaan?

Opimme hieman yllättäviäkin asioita siitä, miten kollegat näkevät toisensa ja missä he kokevat vahvuuksiensa olevan. Opimme uusia puolia toisistamme. Simulaatio herätti myös miettimään kuinka joku ei välttämättä tule nimetyksi tehtäviin, joissa kokisi viihtyvänsä eniten tai että joku voi saada muiden suunnalta helposti vastuita, joista ei edes nauti. Pohdimme näitä yhdessä ja mietimme, pääsevätkö kaikki loistamaan meillä niissä rooleissa, jotka ovat itselle luontaisia.

Työpaikalla on tärkeää tuntea kollegat

Meillä yksi avaintekijä välillä raskaassakin projektityössä jaksamiseen on kollegoiden kanssa hauskanpitäminen. On myös tärkeää, että työpaikalla ollaan ihmisinä eikä pelkästään työntekijöinä, toisten tunteminen on olennaista, jotta pystymme toimimaan  paremmin yhdessä ja kasvatamme huippuosaamista.

Meillä korostetaan paljon yhdessä tekemistä. Kysellään paljon kuulumisia ja muistetaan kehua ja kiittää työkaveria. Simulaatio tuki ja vahvisti tätä, toi yhteisen hetken ja hauskanpitoa projektityön lomaan.

HR Manager Annika: voin suositella simulaatiota hyvin laajasti

Erityisesti näin etätyön aikana on haaste, että saadaan pidettyä yllä yhteishenkeä ja luotua kohtaamisia. Simulaatio oli hauska keino tuoda ihmisiä yhteen ja kuvitteelliseen yhteiseen matkaan pystyi hyvin eläytymään!

Voin suositella simulaatiota hyvin laajasti, myös juuri vastaavanlaisille tiimeille kuin meillä on, eli ei ole välttämätöntä olla tiiviisti yhdessä. Monien mielikuvien romuttuminen on aina herättelevää ja auttaa ymmärtämään toistemme toimintatapoja.

Konsepti toi tiimiläiset lähemmäksi kuin pelkkä videoyhteyksillä yhteisen ajan vietto. Yhteinen kuvitteellinen matka herätti paljon naurua ja oivalluksia, mikä muistutti miten mahtavien ja erilaisuudessaan rikkaiden kollegojen kanssa saa tehdä töitä. 

Annika Turunen
HR Manager 
Nordic Healthcare Group

Tilaisuuden järjestäjä Milla: Simulaatio toimi ryhmäyttämisessä paremmin kuin uskalsimme toivoakaan!

Vaikka etätyöskentely onkin tullut tutuksi kaikille, jännitti järjestää tiimipäivä kokonaan etänä: pääsisivätkö kaikki mukaan tunnelmaan vai jäisikö etäpalaverin maku? Nämä epäilykset onneksi haihtuivat nopeasti. 

Parasta oli kahden tunnin ajan hehkuttaa upeita työkavereita. Keskusteluissa oivallettiin paljon uutta tiimiläisistä ja vaihdeltiin näkemyksiä. Meillä on ihana työporukka, ja simulaatio toi loistavasti sen esille. Eli oli juuri sitä mitä tämän vuoden loppuun kaivattiin, muistutusta siitä keiden kanssa saa vielä palata toimistolle ihan livenä viettämään työpäiviä.

Simulaatio toimi ryhmäyttämisessä paremmin kuin uskalsimme toivoakaan! Itsekin uudehkona tyyppinä oli mahtavaa päästä tutustumaan vielä aika tuntemattomaksi jääneisiin tiimiläisiin, joita ei ole vielä ehtinyt kasvotustenkaan tavata. Myös tähän mennessä tuttuihin kollegoihin tutustui ihan eri tavalla, kun pääsi työprojekteista ulos. Tiimipäivä sai paljon kehuja ja kiitosta osallistujilta, ja simulaation jälkeen kynnys jäädä vielä hetkeksi linjoille vaihtamaan kuulumisia oli matala.

Myös tiimipäivän järjestäjän oli helppo vaihtaa vapaalle, kun fasilitointi toimi loistavasti ja aikatauluista pidettiin hyvin huolta luomatta kuitenkaan kiireen tunnetta. Kaikilla oli aikaa ja mahdollisuus tuoda fiiliksiä esiin ja myös hiljaisemmat osallistujat otettiin hyvin huomioon.

Kiitos vielä aivan loistavasta simulaatiosta, olen suositellut teitä tutuille ja vähän tuntemattomillekin!

Milla Tulkki
Tilaisuuden järjestäjä, Data Analyst
Nordic Healthcare Group

Voit tutustua tilaisuuden järjestämiseen tarkemmin tässä blogissa