fbpx

Roima Intelligence on teollisuuden ja logistiikan ratkaisuiden digikumppani, jossa työskentelee noin kolmesataa asiantuntijaa.

Seitsemän simulaation sarja

Johtamisen kehittäminen on meille erittäin tärkeä alue. Kehittämistyötä ei voi tehdä pelkästään johtoryhmässä, vaan myös liiketoimintojen ohjausryhmät ovat avainasemassa siinä, että työntekijät saavat hyvää johtamista ja päivittäiset asiat etenevät sujuvasti.

SmoothTeam ja Roima toteuttivat yhteistyössä seitsemän simulaation sarjan Roiman johtoryhmälle sekä liiketoimintojen ohjausryhmille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kaikki simulaatiot olivat SmoothTeamin ammattifasilitoijien vetämiä, ja ne toteutettiin osin etänä, osin samassa tilassa tapahtuvina tai hybriditoteutuksina. Simulaatioissa kielinä käytettiin ryhmästä riippuen englantia, suomea tai ruotsia.

Etukäteen ajankäyttö mietitytti, sillä kaksi tuntia johtoryhmän tai ohjausryhmän aikaa on iso panostus, josta odotimme inspiroivaa ja hyödyllistä kokemusta. Ensimmäinen simulaatio tehtiin Roiman johtoryhmän kanssa ja se toimi samalla testinä sille, mitä olisi luvassa myöhemmin ohjausryhmille. Ensimmäisen simulaation jälkeen olimme kuitenkin jo vakuuttuneita, että ne ovat järkevää ajankäyttöä.

Luottamuksen kehittymistä ja irtiotto työarjesta

Toinen syy siihen, miksi halusimme tehdä useampia simulaatioita, oli ohjausryhmien kehittyminen tiimeinä: miten toimimme tiiminä tehokkaammin, miten osaamme hyödyntää erilaisuutta entistä paremmin voimavarana ja rakentaa syvempää luottamusta toisiimme. Nämä olivat muutamia ennakkoon mietittyjä tavoitteita simulaatioille.

Simulaatioilla saimme myös irtioton arjen operatiivisesta työstä. Ne toivat kaivattua rentoa yhdessäoloa, jossa kuitenkin puhuttiin tärkeistä työasioista. Simulaatioiden aikana tuli huomanneeksi tiimikaverista vahvuuksia, joita ei aiemmin ollut pannut merkille, ja nyt osaamme hyödyntää niitä paremmin. Lisäksi kukin ryhmä tuntee toisiaan ja vahvuuksiaan entistä paremmin, jolloin yhteistyö on helpompaa ja kehityskohteisiin osataan kiinnittää huomiota. Voimaannuttavaa oli myös positiivinen palaute, jota simulaation aikana annoimme vähän huomaamattakin toisillemme.

Skeptikkotakuu piti

Simulaatiot tarjosivat jokaiselle johtoryhmän jäsenelle uuden näkökulman omaan ohjausryhmäänsä ja sen dynamiikkaan. Tämä auttaa myös ohjausryhmän luotsaamista jatkossa.

SmoothTeamin lupaus siitä, etteivät simulaatiot ole vaivaannuttavia oli meille tärkeä ja piti todella hyvin kutinsa. Laitoin jo kalenterikutsuihin mukaan skeptikkotakuun. Simulaatioihin lähdettiinkin positiivisin mielin mukaan.

Yhteenvetona voi sanoa, että simulaatioissa onnistuttiin erittäin hyvin. Vähintäänkin täytettiin odotukset ja mentiin ylikin, myös sisällöllisesti onnistuttiin. Yhteistyö oli kaikin puolin helppoa ja käytännön järjestelyt onnistuivat sujuvasti. Ehdottomasti kaiken ajan arvoinen panostus.

Voin suositella simulaatioita kaikille tietotyötä tekeville. Simulaatiot toimivat hyvin toimialasta riippumatta, niin nuorille kuin kokeneemmille tiimeille, niin pienissä kuin isoissakin yrityksissä, joissa tavoitteena on johtamisen tai tiimityön kehittäminen.


Heli Jelonen
HR-johtaja