fbpx

Vuonna 2015 olin mukana perustamassa Koodia Suomesta ry:tä. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista ohjelmisto-osaamista ja sen tunnettuutta. Koodia Suomesta -tunnus auttaa tunnistamaan yritykset jotka kehittävät ohjelmistoja Suomessa. Se on siis eräänlainen ohjelmistoyritysten Avainlippu.

Itse en ole enää yhdistyksen hallituksessa mukana, mutta olen todella iloinen siitä, että kuudessa vuodessa mukaan on liittynyt lähes 250 yritystä. Suomalaiset ohjelmistoyritykset ovat siis selvästi ylpeitä osaamisestaan.

Niinpä on mahtavaa, että myös SmoothTeam on juuri hyväksytty Koodia Suomesta -yritykseksi! Toimiva koodi on olennainen osa sujuvaa simulaatiokokemusta, ja Suomessa tehdään huippuluokan koodia. Pitämällä koodauksen lähellä pystymme myös reagoimaan nopeasti asiakkailta tuleviin toivomuksiin.

Suomi elää viennistä

ATK:n roolin jatkuvasti kasvaessa on myös Suomen ja koko Euroopan tulevaisuus pitkälti ohjelmisto-osaamisen varassa. Niinpä meillekin on tärkeää olla vientiyritys ja osaltamme edistää Suomen taloutta. SmoothTeam-simulaatioita on jo pelattu neljällä mantereella, ja palvelua myydään tällä hetkellä Suomen lisäksi Kaliforniassa, Koreassa ja Ruotsissa. Olemme samalla tyytyväisinä huomanneet, että suomalaista osaamista ja tiimityöskentelyn ymmärrystä arvostetaan suuresti maailmalla.

Suosittelen kaikkia koodin parissa työskenteleviä liittymään mukaan yhdistykseen! Investointi on pieni, vaikutus suuri, ja yhdessä olemme vahvempia. Koodauksessa kotiinpäin vetäminen on meidän kaikkien etu.