fbpx

SmoothTeam-simulaatio on kahden tunnin yhteinen elämys tiimille. Simulaation aikana tiimi oppii toisistaan ja viihtyy. Simulaatio tarjoaa virikettä myös jatkokeskusteluille ja sopii mainiosti esimerkiksi pikkujoulujen tai vastaavien tapahtumien alkupuolelle.

Euroopan parhaan työpaikan Vincitin Krista Forsström kertoo kokemuksestaan SmoothTeamista:

Jos (projekti)tiimien kanssa alkaa olla pajatso tyhjennettynä erilaisista hiljaisuuden täyttämistä etähassutteluyrityksistä, piirrä- ja arvaa -tuokioista, kymppitonnista, wine tastingistä, etä- siitä ja tästä, niin kannattaa tsekata SmoothTeamin pelillistetyt tiiminkehitysmahdollisuudet. Näissä pidempäänkin kimpassa töitä tehneet oppivat taatusti uutta toisistaan ilman hippustakaan väkinäisyydestä.

Mitä SmoothTeam vaatii?

Tarvitset kaksi tuntia aikaa tiimiltä. Osallistujat tarvitsevat lisäksi älypuhelimen tai tietokoneen. Keskustelu käydään livenä tai halutessa etänä.

Millaisille tiimeille SmoothTeam soveltuu?

 • Suosittelemme tiimin kooksi 4-15 osallistujaa. Isommat tiimit voivat jakautua osiin. 
 • Tiimi tekee yhdessä töitä ja tuntee toisiaan ainakin jonkin verran.

Onko simulaatio rento vai virallinen?

Riippuu paljon tiimistä. Jokainen tiimi käy keskustelua omista lähtökohdistaan ja toimii omalla kemiallaan. Samalla tavalla tiimin päivällisellä yhdet puhuisivat luonnostaan työasiaa ja toiset jakaisivat hyvinkin henkilökohtaisia asioita. SmoothTeam ei pakota, mutta antaa mahdollisuuden syventää tiimin keskustelua ja jakaa myös asioita työroolin ulkouolelta. Jokaisessa simulaatiossa on mukana myös naurua.

Entä, jos olemme jo kyllästyneet kaikenmaailman team building -juttuihin ja ”tunne kollegasi” -testeihin?

SmoothTeamista tykätään esimerkiksi softa-alalla, jossa iso osa ihmisistä on kokeillut paljon erilaisia ratkaisuja ja kyllästynyt varsinkin jaksuhali-henkisiin hassutteluihin. SmoothTeam on asiallista asiaa itsestä ja kollegoista, mutta luonnollisen rennolla otteella. Meillä on skeptikkotakuu. Saat rahasi takaisin, jos tiimi ei tykkää.

Mitä hyviä puolia SmoothTeamista on pikkujouluohjelmana?

 • Opitte toisistanne ja siitä, miten muut näkevät sinut.
 • Antaa luontevan tilaisuuden myös muulle kuin viralliselle keskustelulle.
 • Toimii aloittajana ja jäänmurtajana keskusteluille, saa ihmiset rentoutumaan ja avautumaan positiivisella tavalla. 

Millaisille tiimeille SmoothTeam ei sovi tai mitä riskejä siihen sisältyy?

 • SmoothTeam toimii lähes kaikille tiimeille. Jos tiimissä on meneillään merkittävä konflikti, syrjäytymistä tai kiusaamista, suosittelemme käyttämään muita toimintatapoja kuten sovittelua tai työnohjausta. 
 • Tiimillä on oltava intressi tuntea toisiaan: simulaatio ei sovellu toisilleen uppo-outojen (esimerkiksi eri organisaation osista olevien) ihmisten tutustuttamiseen toisiinsa, vaan on tarkoitettu olemassaolevien tiimien kehittämiseen.

Miten osallistujat kokevat tämän?

Voit tutustua yhteen käytännön toteutukseen ja kokemuksiin Nordic Healthcare Groupilla, samassa kirjoituksessa on myös lisää osallistujien kokemuksia.

Tässä suoria sitaatteja osallistujilta pikkujoulusimulaatioiden jälkeen:

 • Oli kivaa, kun kukaan ei voittanut, vaan kaikille jäi fiilis, että sai irti tästä ja tutustui jengiin. Myös vanhempana työntekijänä sai näkökulmaa ja ideoita ja pääsi tutustumaan muihin uudella tavalla.
 • Oli tosi huippu. 
 • Lämmin ihana tuulahdus etähuoneesta, pääsi puhumaan kollegoiden kanssa hienoihin keskusteluihin.
 • Oli kiva, että kaikki pääsi vähän miettimään ja puhumaan. 

Samasta tapahtumasta löytyy artikkeli tilaajien kokemuksista sekä simulaation aikaansaamista muutoksista täältä.

Miten voin käyttää SmoothTeamia käytännössä?

Jos mietit simulaation toimivuutta tiimillesi, ole yhteydessä ja jutellaan tarkemmin! aleksis.nokso-koivisto (at-merkki) smoothteam.fi tai 045 114 3554.