fbpx

Ketteryyttä toimintaan

Pakohuoneen ja tutkimusperusteisen tiiminkehityssimulaation yhdistelmä. Taatusti hauskaa ja hyödyllistä! Saatavilla Suomessa ja Saksassa.

Ketteryyssimulaattori

Kokeile ketterää toimintatapaa turvallisessa, nykyaikaista työelämää simuloivassa ympäristössä! Lean Escapessa yhdistyvät pakohuone sekä SmoothTeam -simulaatio. Ympäristö tuo tiiminjäsenistä esiin ketterälle toimintatavalle ominaisia piirteitä ja toimintatapoja. Onko tiimi hyvä heittäytymään? Kysyykö se riittävästi kysymyksiä? Kuka ylläpitää tunnelmaa silloinkin, kun kokeilu epäonnistuu? LeanEscape on yhdistelmä vertaispalautetta, ketteryysmentorin huomioita ryhmänne toiminnasta sekä opittujen ja oivallettujen asioiden linkittämistä tiimin arjen työhön.

Simulaatiossa keskitytään erityisesti tekijöihin, jotka yhdistetään moderneihin ketteriin tiimeihin, ja se toimii kaikenlaisille tiimeille, sovelsivat ne työssään ketteriä menetelmiä tai eivät.

Lean Escape toimii näin:

 • Tiimin jäsenten itsearviointi (noin 10 minuuttia)
 • Pakohuonepeli Suomen johtavassa pakohuoneessa Tennispalatsissa (Helsinki) tai Finlaysonilla (Tampere) (noin tunti)
 • Tiimi syventyy toimintatapoihinsa ja oppii huoneessa tapahtuneesta käyttäen sähköistä simulaatioalustaamme ketteryysmentorin fasilitoimana (noin tunti)

VÄITTÄMÄ 2: HEITTÄYTYMINEN

Kuka ryhmästänne heittäytyy nopeasti uuteen asiaan?

VÄITTÄMÄ 3: IDEOINTI

Kuka ryhmästänne ideoi ja tuottaa uusia keskeneräisiäkin ajatuksia?

VÄITTÄMÄ 4: KYSYMINEN

Kuka ryhmästänne esittää osuvia kysymyksiä?

VÄITTÄMÄ 5: AVUNPYYNTÖ

Kuka ryhmästänne uskaltaa pyytää apua, vaikka se osoittaisi vajavaisuutta?

Tausta

Ketteryyssimulaatiomme on toteutettu ketterästi. Simulaation taustana ovat yleistajuinen kirjallisuus sekä ketteryyteen liittyvät käytännöt

Tavoitteet

Tarjota tiimille mahdollisuus kokeilla ketterää toimintatapaa turvallisessa, nykyaikaista työelämää simuloivassa ympäristössä ja samalla oppia tuntemaan toisiaan paremmin.

  Kenelle

  • Soveltuu 3-12 hengen tiimeille. Isommat ryhmät voivat pelata myös samaan aikaan rinnakkaisissa huoneissa.
  • Kokonaiskesto noin 2,5 tuntia.

   

   Muita simulaatioita

   Hitsaa tiimisi yhteen

   Simulaatio auttaa ymmärtämään tiimin jäseniä ja tekee näkyväksi tiimin jäsenten mieltymykset erilaisia työtehtäviä kohtaan. Sopii hyvin sosiaalisen koherenssin ja ymmärryksen rakentamiseen.

   Yrittäjämäinen johtajuus

   Simulaatio perustuu Risto Siilasmaan kirjaan Paranoidi optimisti. Sopii hyvin tiimeille, joiden työssä on paljon itsenäistä päätösvaltaa tai itseohjautuvuutta.

   Johtoryhmä tehokkaaksi

   Simulaatiossa käsitellään fasilitoidusti ryhmän jäsenten valmiuksia ja vahvuuksia toimia erilaisissa erityisesti johtoryhmää kohtaavissa tilanteissa.

   Tulostyöpaja

   Simulaatioihin kuuluu erillinen simulaation jälkeen toteutettava tulostyöpaja, jossa suunnitellaan tiimille kehityspolku simulaation tulosten perusteella.