fbpx

Simulaatio tiimin etätyötapojen kehittämiseen: esittelywebinaari

Aika
20.05.2020
12:30-13:00


Tänä poikkeuksellisena aikana suuri osa työskentelystä ja kohtaamisista on siirtynyt etäyhteyksien päähän. Miten tiiminne on keskustellut siitä, mihin kaikkeen etätyö vaikuttaa? Miten se vaikuttaa luottamukseen? Entä palautteen antamiseen tai vaikeiden asioiden käsittelyyn? Millaisia vaikutuksia etätyöllä on yhteiseen innostukseen? Onko tiimiläisillänne hyviä käytäntöjä kotikonttorille, joista muutkin voivat hyötyä?

SmoothTeamin etätyösimulaatio on työkalu, jonka avulla tiimi pääsee nopeasti syviinkin keskusteluihin etätyön haasteista ja iloista. Lisääntynyt ymmärrys luo luottamusta ja mahdollisuuden oppia toisilta. SmoothTeam on ollut aikaisemmin puhtaasti ammattifasilitaattoreiden työkalu, nyt palvelusta on kehitetty itseohjaava versio myös heille, jotka eivät ole syvemmin fasilitointiin perehtyneet. Tiimi valitsee keskuudestaan yhden, joka toimii pelinjohtajana.

“Vedin etätyösimulaation tiimille, ja se toimi hyvin. Tiimissä tuli keskusteltua asioista, joista ei muuten tulisi juteltua, esimerkiksi tiimi ei ollut aiemmin käynyt läpi sitä, ketä esimerkiksi häiritsee keskeytykset tai miten kukin kokee eristäytymisen. Kokonaisuudessaan työkalu oli hauska ja mielenkiintoinen ja sen avulla sai hyvin käsitystä muiden tilanteesta tässä etätyötilanteessa. Simulaatio toimi älyttömän hyvin keskustelun herättäjänä ja pohjana asioiden käsittelylle. “
– Niina Haataja, Integrata

 

Pelasimme etätyösimulaatiota projektin starttivaiheessa. Se toimi hämmästyttävän hyvin. Oli hienoa, että tiimikaverit kuulivat, miten muut tekevät etätöitä. Miten pitävät taukoja, kenellä on lapsia, kuka työskentelee mieluummin aamulla ja kuka illalla. Keskustelu helpotti suuresti yhteisten pelisääntöjen löytämistä muuttuneessa tilanteessa.
– Veli-Pekka Eloranta, Vincit

Ilmoittaudu mukaan etätyösimulaation esittelyyn alla olevalla lomakkeella.