fbpx

Lindan vastuulla SmoothTeamissa on myynti ja asiakassuhteet ja tietysti toiminnan kehittäminen. Lue tarkemmin, mistä Linda innostui ja millaiset tavoitteet hänellä on SmoothTeamissa ja kurkkaa, mitä työkaverit hänestä sanovat. 

Mitä ovat olleet työhistoriasi opettavimmat kokemukset? 

Työhistoriani opettavaisimpia kokemuksia ovat olleet tilanteet, joissa olen ollut osaltani vastuussa työyhteisön toimivuudesta sekä työntekijöiden osaamisen kehittämisestä. Olen valmentanut yhteensä satoja ihmisiä niin myynnissä kuin asiakaspalvelutehtävissä Suomessa, Tanskassa sekä Ruotsissa. 

Näissä tehtävissä korostuivat vahvasti tiimiytymisen tärkeys sekä osaava ja huomioiva johtaminen. 

Yksi mieleenpainuva hetki oli, kun silloisen tiimimme kanssa istuimme alas keskustelemaan rehellisesti siitä, miltä jokaisesta tuntuu. Työyhteisössä oli vellonut tietynlainen negatiivisuuden pyörre, johon ei millään tahdottu löytää syytä. Istuimme ja keskustelimme asioista niiden aidoilla nimillä, mutta näin jälkikäteen mietittynä tilanteessa olisi ollut hyvä olla ulkopuolinen henkilö fasilitoimassa keskustelua positiivisempaan ja ratkaisukeskeisempään suuntaan. Vaikka saimmekin selvyyden asioihin, niin tilanteesta jäi kuitenkin hyvin hämmentynyt ja sekava fiilis.

Menestyksekkäin työyhteisö myös tuloksen näkökulmasta on sellainen, jossa yksilöiden vahvuudet ja motivaatiotekijät ovat selvillä ja vuorovaikutus aidosti avointa. Nämä ovat juuri niitä asioita, joihin SmoothTeamissakin keskitymme. 

Mitkä ovat työyhteisöjen suurimmat haasteet tällä hetkellä?

Tämän hetken suurimpana haasteena työyhteisöille näen jatkuvan muutoksen, vaihtuvuuden sekä usein järjettömät odotukset yrityksen johdolta.  

Työtaakka ja paine kasvaa, mutta samalla työntekijöitä lomautetaan ja pahimmassa tapauksessa irtisanotaan. Ne, jotka jäävät yritykseen, saavat työpöydilleen usean ihmisen työt ja tämän lisäksi joustoa oletetaan löytyvän myös työajan ulkopuolella. 

Monilla aloilla kamppaillaan osaavan henkilöstön puutteesta, mutta samaan aikaan ei osata tunnistaa yrityksessä jo työskentelevien osaamista tai kehitysmahdollisuuksia. Yhteishenki puuttuu eikä johdolla ole tarvittavia työkaluja tai aikaa asian parantamiseksi. Johdetaan pelkillä luvuilla ja ihmislähtöinen johtaminen unohtuu. 

Onko jotain tehtävissä? 

Mielestäni tärkeintä on nähdä potentiaali, joka omassa työyhteisössä on. Tähän pääsee kuuntelemalla, mikä ei ole aina kuitenkaan helppoa. Ja kun näkee potentiaalin, on helpompi tukea ja arvostaa ja tämä hyvä ilmiö heijastuu eteenpäin. Ennen puhuttiin paljon myös “työperheestä”, ja valitettavasti ymmärrän miksi siitä on luovuttu. Siinä näkemyksessä oli kuitenkin myös paljon hyvää. Seurauksena monissa organisaatioissa yhteisöllisyys puuttuu ja tähän tarvittaisiin kipeästi muutosta. Monille työpaikka on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista. Joillekin työyhteisö voi myös olla se ainoa tuki ja turva omassa elämässä. 

Miksi päädyit SmoothTeamiin?

Ennen päätöstä siirtyä SmoothTeamiin pohdimme mieheni kanssa pöydällä olleita vaihtoehtoja hyvinkin tarkasti. Mieheni olisi kallistunut jopa eri vaihtoehtoon kuin minä. 

Olen jo pienestä pitäen kokenut suurta tarvetta olla ihmisille avuksi ja halunnut nostaa muita ylöspäin, tuoda heidän vahvuuksiaan esille. Elän vahvasti omien arvojeni mukaan ja halusin yritykseen, jossa arvomme kohtaavat. Koen näiden tärkeiden tekijöiden toteutuvan SmoothTeamin kanssa. Meillä on tiimi, jossa oikeasti välitetään ihmisistä ja työyhteisöistä.

Tätä sanomaa haluan viedä eteenpäin, että ymmärretään ensiksi ihmisten olevan se tärkein voimavara. Tässä SmoothTeamin simulaatiot ovat oivalluttava työkalu, joka avaa tärkeitä keskusteluja ja helpottaa asioiden esille tuomista. Tiedän, että tulemme yhdessä muuttamaan työelämää positiivisempaan ja ihmisläheisempään suuntaan tämän kaiken teknologiakehityksen keskellä. 

 

 

Mitä kollegat sanovat Lindasta?

Reetta Koivuniemi

Reetta Koivuniemi

Linda on tuonut tiimiimme hurjan määrän iloa, energiaa ja myynnillistä osaamista – juuri sellaista draivia, jota olemme kaivanneetkin! Hän on tarttunut työhön ennakkoluulottomasti ja aktiivisesti sekä auttanut meitä tuorein silmin näkemään myös kehityskohteita. 

On ollut ilo saada Linda mukaan meidän tiimiin, ja mukaan rakentamaan inhimillisempää työelämää!

 

Aleksis Nokso-Koivisto

Aleksis Nokso-Koivisto

Simulaatiomme saavat suorastaan ylistävää asiakaspalautetta, mutta se ei yksin riitä. Meiltä on nuorena yhtiönä puuttunut taitoa päästä keskusteluihin oikeiden tahojen kanssa. Linda tuo juuri tätä: taitoa ja kokemusta myyntityöhön, jotta mahdollisimman moni työyhteisö pääsee hyötymään paremmasta luottamuksesta ja tiimikemiasta. Näen myös selvän myönteisen energian, jota Linda on tuonut meille.

Eija Lehtonen

Eija Lehtonen

Toistan usein asiakkaille miten ihmisten erilaisuus on tiimille rikkaus – vaikka se haastaa ja toisinaan jopa ärsyttää! Kun tunnistamme toisten erilaisuuden, on sitä helpompi käyttää vahvuutena. Lindan tulo tiimiin on tehnyt tämän näkyväksi myös meillä. Linda on lämmin, positiivinen ja säpäkkä persoona, joka tuo tiimiimme uudenlaista energiaa ja osaamista, jota meillä ei aiemmin ole ollut! Näen, että Linda pystyy tarjoamaan asiakkaillemme uusia näkökulmia tiimien arkipäivän haasteisiin. Hän on täydestä sydämestä mukana kehittämässä työelämää inhimillisemmäksi!