Rakenna joukkueen kemiaa

Urheilujoukkueille suunniteltu simulaatio tuo näkyväksi tiimin jäsenten vahvuuksia sekä käsityksiä toisistaan rakentavalla ja positiivisella tavalla. Simulaation jälkeen joukkue osaa kommunikoida paremmin tiimin vuorovaikutuksesta ja toimintatavoista.

Simulaatio tekee näkyväksi paitsi eri henkilöiden vahvuudet, myös mitä kukin ajattelee toisistaan. Jokainen oppii paitsi joukkuetovereistaan, myös itsestään.

Keskiössä luottamus ja toisten tunteminen

Simulaatio auttaa ymmärtämään joukkuetovereita sekä erityisesti  heidän toimintaansa erilaisissa tilanteissa. Simulaatio luo ymmärrystä ja mahdollistaa joukkueen paremman itseohjautuvuuden.

Simulaation keskiössä on tekijöitä, jotka liittyvät vuorovaikutukseen, joukkueen yhteisiin sääntöihin sekä toimintaan tiukoissa tilanteissa ja vastoinkäymisissä. Simulaatio johdattaa ajatukset pois pelin sisäisistä rooleista ja antaa mahdollisuuden keskustelulle toimintatavoista joukkueena.

Simulaation tarinassa joukkueenne on valittu YK:n yleiskokouksen yhteydessä järjestettävään turnaukseen. Pelattava laji on kuitenkin outo ja matkalla sattuu muitakin kommelluksia. Harjoitus koostuu tilanteista matkan varrella. Ratkotte esimerkiksi kysymyksiä siitä, kuka joukkueesta on rakentava konflikteissa ja kuka omaksuu uudet kuviot nopeasti. Kunkin tilanteen jälkeen käydään fasilitoitu keskustelu, jossa annetaan ja saadaan palautetta sekä kuullaan muiden näkemyksiä.

VÄITTÄMÄ 1: TUNNOLLINEN HARJOITTELU

Kuka on tunnollinen harjoittelija, “salil eka, salil vika”?

VÄITTÄMÄ 2: KUUNTELU

Kuka kuuntelee muita mielellään ja muut uskoutuvat hänelle?

VÄITTÄMÄ 3: RAKENTAVUUS KONFLIKTEISSA

Kuka toimii rakentavasti konfliktitilanteissa?

VÄITTÄMÄ 4: UUDEN OMAKSUJA

Kuka omaksuu uudet taktiikat tai kuviot?

Tutkimustausta

Simulaatio on koostettu asiantuntijahaastatteluiden sekä kirjallisuuden perusteella. Haastateltavina on ollut useita suomalaisia urheilun tutkijoita sekä huippu-urheilun päävalmentajia. Simulaation tavoitteena on luoda konkreettinen ja pelaajien kannalta relevantti keskustelu, ja sitä on testattu ja kehitetty joukkueiden kanssa.

Tavoitteet

 • Tuoda yksilöiden piilossa olevat vahvuudet sekä yhteiset toimintatavat ja roolijaot näkyviksi. Jokainen oppii, millaisia joukkuekaverini ovat ja mitä he ajattelevat minusta.
 • Käydä keskustelua tiimin yhteisestä vuorovaikutuksesta ja toimintatavoista
 • Nopeuttaa tiimin kehitystä yhtenäiseksi: muotoutuminen – kuohunta – normittamisvaihe – toteuttamisvaihe. Tavoitteena askeleet kohti nopeammin kohti toteuttamisvaihetta.

Kenelle

 • Ammattimaisesti toimiville urheilujoukkueille.

 • Simulaatio soveltuu parhaiten vaiheeseen, jossa tiimi on toiminut yhdessä muutamia viikkoja ja tiimikemia alkaa muodostua, mutta prosessi on vielä aluillaan.

 • Yhteen simulaatioon voi osallistua 4-18 pelaajaa. Tätä isommilla joukkueilla jaetaan osallistujat kahteen ryhmään, esimerkiksi puolustajat ja hyökkääjät.

 • Simulaation kesto on noin 2-3 tuntia.

Lähetä viesti!

  Osoitteet

  Käyntiosoite:  Åkerlundinkatu 8, Tampere

  Postiosoite: Nekalantie 28, 33100 Tampere

  045-1143664

  smoothteam [AT-MERKKI] smoothteam.fi